Jeugd & Gezin

Wie ondersteunt Perspectief?

Perspectief biedt binnen gehandicaptenzorg hulpverlening aan kinderen jonger dan 18 jaar die matig en of moeilijk leren. We spreken daarbij van problemen bij ontwikkeling of van een (licht) verstandelijke beperking. Ouders en ouders met LVB achtergrond zijn in dat proces een belangrijke (gespreks-) partner. Wij bieden deze hulpverlening bij u thuis of op één van onze locaties.

Jeugdhulp kan op een WLZ indicatie (ZZP pakket), maar ook op een beschikking van de gemeente.

Gecontracteerde gemeente:
Perspectief GZ is voor hoog specialistische jeugdhulp gecontracteerd bij gemeente Zaanstreek & Waterland, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Uithoorn en Ouderkerk a/d Amstel. In Amsterdam zijn we niet meer gecontracteerd voor specialistische jeugdhulp.

Wanneer kan Perspectief helpen

Als ouder wilt u dat uw kind zich veilig en gezond kan ontwikkelen. Maar opvoeden is niet altijd even makkelijk. Soms komt u er als ouder niet alleen uit. Uw kind heeft bijvoorbeeld problemen in de (sociale) ontwikkeling, emotionele- of gedragsproblemen. In dat geval is het belangrijk om een professionele hulpverlener in te schakelen zoals Perspectief. Samen zoeken we naar mogelijkheden om verder te kunnen. We ondersteunen niet alleen de ouders en het kind in de thuissituatie, maar betrekken hierbij ook het sociale netwerk zoals de school.

Meer over onze werkwijze