Vacature SPH/MWD

Sociaal pedagogisch hulpverlener / Maatschappelijk werker (m/v)
Perspectief GZ – Amsterdam

Voor versterking van ons team zijn wij bij Perspectief op zoek naar een gedreven en zelfstandige Sociaal pedagogisch hulpverlener of Maatschappelijk werker.
Perspectief is een zorgaanbieder uit de gehandicaptenzorg, biedt gespecialiseerde ambulante hulpverlening aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Perspectief is werkzaam in regio Amsterdam en Zaanstad. Het hulpaanbod bestaat uit Diagnostiek, Behandeling en Begeleiding. De hulp is gericht op Jeugd & Gezin en (jong) volwassenen die zelfstandig elders in de stad wonen.
Het team van Perspectief bestaat uit verschillende disciplines, er is sprake van multidisciplinaire werkwijze. Als team dragen wij er zorg voor dat we onderling korte lijnen onderhouden en open met elkaar communiceren. Een nieuwe collega heeft dan ook goede sociale vaardigheden nodig en een sterk reflectief vermogen. Hiernaast is het belangrijk om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen functioneren.

De functie omvat de volgende werkzaamheden:

 • Werkt op basis van een intakegesprek aan hulpvraag verduidelijking, stelt hulpverleningsplan op en voert dit zelfstandig uit. Werkt waar nodig samen en of wordt betrokken bij multidisciplinaire behandel- en begeleidingstrajecten.
 • Biedt zowel psychosociale, taak- en oplossingsgerichte, praktische als gezinsgerichte hulpverlening aan jeugdigen, (jong) volwassenen en werkt waar nodig met het netwerk samen om gewenste doelen te realiseren.
 • Maakt een planning van de ambulante ondersteuning aan de cliënt/het cliëntsysteem, volgens de binnen Perspectief gehanteerde methodieken en voert deze uit.
 • Biedt begeleiding en ondersteuning aan cliënten of gezinnen bij dagelijkse routine taken en stimuleert hen bij zelfstandigheid en bepalen van eigen regie.
 • Verricht de aan de functie verbonden taken uit, waaronder een rapportage voor en over cliënten, het opstellen van een hulpverleningsplan volgens de binnen Perspectief gehanteerde uitgangspunten en uitvoering hiervan. Werkt structureel en doelgericht aan de hulpvraag en doelen van de cliënt.
 • Staat open voor en neemt actief deel aan individuele, dan wel inhoudelijke ondersteuning en zelfreflectie m.b.t. eigen werkzaamheden.
 • Werkt zowel met het multidisciplinair team als met professionals van collega instellingen samen om gestelde doelen van cliënten te behalen.

  Functie eisen:

  Je hebt enige werkervaring als Maatschappelijk werker, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener of als Ambulant hulpverlener.
  Je hebt een afgeronde HBO opleiding in agogische richting of vergelijkbaar.
  Je hebt affiniteit en of bezit enige werkervaring met de LVB doelgroep.
  Je hebt kennis van de sociale kaart en kennis van voor de sector relevante werkwijze. Beheerst voldoende communicatieve vaardigheden. Sociale vaardigheden zijn vereist voor het onderhouden van contacten met cliënten, ouders en in het kader daarvan vermogen tot overtuigen, controleren en corrigeren, motiverend en stimulerend optreden ten behoeve van de te bereiken verandering of verbetering.
  Je bent bereid om te reizen binnen diverse locaties in Amsterdam en Zaanstad
  Je bent in het bezit van rijbewijs B.

  Arbeidsvoorwaarden:

  Er zal in eerste instantie een contract gegeven worden voor een jaar met de intentie deze bij goed functioneren te verlengen.
  De arbeidsomvang bedraagt 32-36 uur in de week.
  Zeer gunstige arbeidsvoorwaarden en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
  Voor ambulante werkzaamheden gezamenlijke gebruik van een dienstauto en dienstfiets.
  De arbeidsvoorwaarden vindt plaats conform CAO Gehandicaptenzorg. De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
  Jaarlijks vast budget deskundigheidsbevordering.
  Werken in een multidisciplinair team met brede expertise.

  Enthousiast over deze functie?

  In dat geval zien wij graag je sollicitatiebrief met CV toekomen. Je kunt je sollicitatie per mail sturen naar info@perspectiefgz.nl t.n.v. Personeelsadministratie.
  Perspectief GZ, Jan Evertsenstraat 751, 1061 XZ Amsterdam

  Voor informatie over deze vacature kun je terecht bij Joyce Huijbers of dhr. H. Kayapinar
  Telefoonnummer 020-6178757, vragen per email kan via info@perspectiefgz.nl

  Sluitingsdatum voor deze vacature is nog niet bekend, zie ook www.perspectief.amsterdam
  De sollicitatiegesprekken worden doorlopend gevoerd, wees er dus snel bij.

  Vacature is uitgezet op: 27 Mei 2019