Behandeling naast ZZP of VPT indicatie

Procedure voor de inzet van Behandeling naast een ZZP of VPT pakket m.i.v. 2017

In het voorschrift zorgtoewijzing 2017 (paragraaf 4.8) staat beschreven hoe Wlz-behandeling voor cliënten met een VPT of ZZP zonder behandeling toegankelijk is gemaakt. Met de inwerkingtreding van de Wlz hebben alle cliënten binnen de Wlz m.i.v. 2017 recht gekregen op Wlz-behandeling, met uitzondering van de cliënten met een laag ZZP.

Behandeling

Zorgkantoren borgen dat de Wlz behandeling voor alle Wlz cliënten toegankelijk wordt door Behandeling individueel naast het VPT/ZZP excl. behandeling mogelijk te maken. In de regio (Amsterdam en Zaanstreek) kan het Zilveren Kruis Zorgkantoor toestemming geven voor kortdurende inzet van behandeling. Perspectief GZ kan deze aanvraag en toestemming voor cliënt indienen, indien een cliënt een ZZP of VPT zonder behandeling geleverd krijgt.

Toestemming voor kortdurende behandeling aanvragen door Perspectief GZ

Voor het vragen van toestemming voor een cliënt is het Formulier aanvraag kortdurende behandeling 2017 beschikbaar. Dit formulier vult zorgaanbieder Perspectief GZ in en stuurt dit naar het Zorgkantoor. Na beoordeling van de aanvraag, ontvangt de aanbieder een toestemming/ machtiging op cliëntniveau, hierna kan de zorg worden gestart.

Specifieke behandelvormen bij Perspectief GZ:

 • Behandeling lvg
 • Behandeling gedragswetenschapper
 • Behandeling IOG lvg

  Cliënten met een ZZP indicatie inclusief Behandeling:

  Cliënt die een ZZP indicatie inclusief Behandeling beschikt kan ook van Extramurale Behandelaanbod van Perspectief GZ gebruik maken. Hiervoor wordt er een Onderaannemerschap met de instelling aangegaan die hoofdaanbieder is. Hoofdaanbieder kan de behandeluren bij het zorgkantoor declareren.

  Aan beide vormen van behandeling zijn geen kosten gebonden.

  Wilt u een cliënt aanmelden?

  Voor aanmelding en aanvullende informatie kunt u met aanmeldteam van Perspectief GZ bellen. Telefoon 020-6178757. U kunt ons ook mailen via
  info@perspectiefgz.nl
  Ons aanmeldingsformulier kunt u op deze website onder module Aanmelding vinden.